ACİL BİZE ULAŞIN: 0 (535) 245 45 22

Onur Kulaksızoğlu'nun Web Sitesine Hoş Geldiniz...

- / 01-01-1970 00:33

ismim alime adıgüzel karsta yaşıyorum 50 yaşındayım boynumda fıtık tespit edildi. ne derece bir fıtık hastasıyım ve ameliyat gerekiyormu bana verilen kagıtta sonuç olarak şunlar yazıyor(SERVİKAL DİSKLERİN SİNYAL İNTANSİTESİİDEJENERASYONA BAĞLI OLARAK AZALMIŞ EKLEM KÖŞELERİNDE OSTEOFITIKK DEĞİŞİKLİKLERİ İZLENMEKTE OLUP EKLEM ARALIKLARINDA VAKUM FENOMENLERİ İZLENMEKTEDİR. SERVİKAL SPONDİLOZ 9  C4-C5 DİSKİ SAĞ AĞIRLIKLI SANTRAL HERNİASYON GÖSTERMEKLE OLUP EŞLİK EDEN SOTEOFİTLERLE BİRLİKTE SPİNAL KORDA VE SAĞ AĞIRLIKLI HER İKİ C5 KÖKE BASKI İZLENMEKTEDİR.  C6-C7 DİSKİ KTANİALE UZANIMLI SANTRAL HERNİASYON GÖSTERMEKTE OLUP EŞLİK EDEN SOTEOFİTLERLE BİRLİKTE SPİNAL KORDA VE HER İKİ KÖKE BASKI İZLENMEKTEDİR) eger cevaplarsanız cok mutlu olurum...
Alime Hanım, Yazdığınız iki mesajdan birisi olan boyun MR film sonucunu görünce dehşete düşmemek elde değil. Çok ciddi omurilik basılarınız var ve mutlaka ameliyat olmanız gerekli. Beyin Mr raporunuza gelince; şikayetlerinize göre Kulak Burun Boğaz Uzmanının sizi muayene etmesinde fayda var.

- / 01-01-1970 00:33

İyi günler 50 yaşındayım yaklaşık 20 yıldır bel rahatsızlığı çekiyorum. 1999 yılında L4-5 düzeyinden ameliyat oldum. tamamen sorunum bitmedi yaklaşık 1 yıldır belimin her iki yan tarafından başlayan bir ağrı ile birlikte aşağıya bacaklarıma nöbetleşe olan ağrı ve keçeleşmeler nöbetleşe diyorum akşam bir tarafımda ise sabah öbür tarafımda manuel muayenelerde ağrı, refleks ve güç kaybı görülmüyor ancak sürekli bir ağrı hali devam ediyor. çok şiddetli değil ama sinir bozucu son birkaç gündür de belimin ortasına giren hareketlerimi kısıtlayan ve beni bir hayli bunaltan bir ağrı. Fizik tedavi ve akapunktur uygulattım. Yaklaşık 14 kilo verdim. Ameliyat olduğum kiloya inmem söylendi. Düzenli olarak sırt üstü yüzme sporu yapmama rağmen ağrısız bir yaşamım çok ender oldu. 23.12.2008 tarihli MR sonucum şu şekilde L4-5 intervertebral diskinin yüksekliği ile L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinin sinyalleri dejenerasyona sekonder azalmıştır. L4- ve L5-S1 intervertebral disklerinde anterior epidural yağ mesafesini ve bilateral nöral foramenleri daraltan, tekal keseye anteriordan basılayan diffüz anüler taşmalar izlenmiştir. L4- intervertebral diskinin seviyesinde solda laminektomi defekti izlenmiştir. Şeklindedir. Ayrıca istenilen bel sintigrafisinde L1,L2,L3 ve L4 omurlarımda değerlerinden az bulunarak osteoporosis teşhisi konuldu calsiyum ve fasomax adlı ilaç önerildi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Ne önerirsiniz.
Selamlar, Yazdıklarınıza göre omurilik basısı çok ciddi gözükmüyor. Fakat ameliyat olanlarda belde kayma olasılığı artacağı için detaylı muayene şart. Ayrıca sizin yaşınıza göre kemik erimesi normal değil. Saygılarımla,

- / 01-01-1970 00:33

İYİ GÜNLER .MR SONUCUNU YAZIYORUM HOCAM. T12-L1 düzeyinde retrolistezis izlenmiştir, intervertebral disklerde dejenerasyon sekonder sinyal kaybı mevcuttur. L5-S1 ve T12-L1 intervertebral disk yüksekliği azalmıştır L5-s1 düzeyinde dejeneratif faset hipertrofi izlenmiştir. L4-5 seviyesinde tekal keseyi basılayan,pseudo diffüz disk bulging mevcuttur.Bilateral faset ve ligamentum flavum hipertrofisi oluşmuştur.her iki nöral foramenler daralmıştır. Spinal kord sinyali intensitesi normaldir.konus medüllaris L2 intrevertebral disk düzeyinde sonlanmakta olup kauda eguna lifleri kanal içerisinde serbesttir. Paravertebral yumuşak dokular normaldir. hocam bu mr sonucu annemin.kendisi 62 yaşındadır.iki yıldır çok şiddetli ağrısı var.son zamanlarda ağrılar iyice çoğaldı.ayakta duramıyor.bacakları kasılıyor.yürüyemekte çok zorlanıyor.fizik tedavi ,kaplıca ve iğne tedavisi oldu.ama hiçbir fayda görmedi.ameliyata riskli deniliyor.ne yapmamızı önerirsiniz.teşekkür ederim.

Sibel Hanım,

Annenizin bu sonucu belde hatta alt sırt-üst bel bileşkesinde kayma olduğunu gösteriyor.

Riskli de olsa birileri bu ameliyatı yapıyor demelisiniz. Gelin, ameliyatla omuriliğini rahatlatayım ve vida-platinle sabitleyelim.

- / 01-01-1970 00:33

merhabalar annemde bel ftığı babamda skolyoz rahatsızlığı var annemde şeker ve tansiyon hastası çevrelerinde bir çok kere operasyon geçirmiş dostları var çoğuda bu oprasyonlardan pişman olduklarını söylüyorlar sormak isteğim 2 sorum var annemin şeker ve tansiyon hastası olmasınn bel fıtığı ameliyatındaki riski ve babamdaki skolyoz ameliyatınında sakat kalma olasılığı nedirr teşekkürler saygılarımla

Özgür Bey,

Öncelikle Annenize ve Babanıza acil şifalar diliyorum. Sorduğunuz sorular o kadar derya deniz ki nereden başlasam bilemiyorum. Sonuçta yüzyüze görüp değerlendirdiğimde tüm risklerini anlatıyorum. Fakat ben ameliyat olmalısınız dedikten sonra Anestezi, Kardioloji ve Dahiliye hekimleri de onay vermeleri gerekiyor. Ortada risk varsa bunun sadece benim bilmem hiçdoğru değil.

- / 01-01-1970 00:33

Hocam, 19.04.2010 tarihinde mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatı oldum. Ancak yaklaşık 1 ay önce aynı yerden nüks etti. Mr sonucum:lomber lordoz düzleşmiştir.Vertebra korpus yükseklikleri normaldir.L4-L5 sinyal intensitesi azalmıştır.Komşu son plaklarda Tip1 dejenerasyon vardır.Disk mesafeleri normaldir.L3-L4 ve L5-S1 invertebral disklerinde porterior bulging izlenmektedir.L4-L5 invertebral diskinde sağ posterolateral ekstrüde disk izlenmektedir. Bu düzeyde nöral foramenler daralmıştır.Diğer invertebral diskler,nöral foramenler ve sinir kökleri normaldir.Spinal kord sonlanma düzeyi, kord sinyal intensitesi,faset eklemler ve paravertebral yumuşak doku planları normaldir. Hocam bu mr sonucuna göre fıtığım ameliyatlık mı? Başka tedavi metodları işe yarar mı? Eğer cerrahi gerekiyor ise hangi yöntem uygundur. Ben mikrocerrahiden ziyade kapalı(endoskopik)ameliyat olma taraftarıyım. İlginize teşekkür ederim.

Murat Bey,

Ameliyat kararı oldukça ciddi bir karar. Fakat bu kararı vermek için sizi muayene etmek ve detaylı film incelemesi gerekir. Ben Mikrocerrahi öneririm ama endoskopik cerrahi için çok seçici davranıyorum. Bakmak lazım.

- / 01-01-1970 00:33

MRB. HOCAM BEN 1,5 YILDIR BEL FITIĞI HASTASIYIM.15 HAZİRAN 2011 TARİHİNDE BEYİN CERRAHI DOKTORUNA GİTTİM BANA AMELİYAT OLMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.ÇEKİLEN MR SONUCUM ŞÖYLE HOCAM: 1. LOMBER LORDOZ NORMLDİR. 2. LOMBER VERTEBRA KORPUS YÜKSEKLİKLERİ DOĞALDIR. 3. L4-5 DİSKİ SOL PARAMEDİAN PROTRÜZYON GÖSTERMEKTEDİR.BU DÜZEYDE DURL SAKA VE SOL L5 KÖKÜNE BASI İZENMİŞTİR.L4-5 DÜZEYİNDE SOL LATERAL RESES VE İNTERVERTEBRAL FORAMAN DİSK PROTRÜZYONU NEDENİYLE DARALMIŞTIR. 4. KONUS MEDULARİS NORMAL DÜZEYİNDE SONLANMAKTADIR. 5. PARASPİNAL KAS VE YUMUŞAK DOKULAR DOĞAL İZLENMİŞTİR. 6. SPİRAL KANAL ÇAPI NORMALDİR. RADYOLOJİK YORUM:L4-5 DİSK PROTRÜZYONU. DİĞER SORUM HOCAM: YERE SIRT ÜSTÜ YATTIP AYAKLARIMI KARNIMA ÇEKİP BIRAKTIĞIMDA BELİMDEN KÜT KÜT DİYE SESLER GELİYOR. BU SESİN SEBEBİ BEL FITIĞIMIDIR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İYİ ÇALIŞMALAR SAYGILAR.

Tevfik Bey,

Bu rapora göre ameliyat kararı çok erken. Fakat size ameliyat diyen Hekim Arkadaşım rapordan çok farklı fıtıklar veya belde kayma bile saptamış olabilir. İşte muayenenin ve filmleri canlı gözle incelemenin farkı....

Gelin, ne gerekirse yapalım.

- / 01-01-1970 00:33

slm ankara ferhat yaş 36 inşaat işçisi hocam mr raporu aşağıdaki gibi lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum lomber aks düzleşmiştir lomber vertebra korpus yükseklikleri doğaldır lomber vertebra korpus sinyalleri doğaldır vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler dikkati çekmiştir L5-s1 intervertebral disk aralığı daralmış ve sinyali dejenerasyona sekonder azalmıştır L3-4, L4-5 intervertebral diski düzeyinde diffüz anüler taşma izlenmektedir.anterior epidural yağ mesafesi obliteredir. tekal kese anteriordan basılanmıştır. her iki nöral foramen kaudalde belirgin daralmıştır L5-S1 intervertebral diski düzeyinde diffüz anüler taşma izlenmektediranterior epidural yağ mesafesi daralmıştır.tekal keseye bası saptanmamıştır.solda daha çok olmak üzere her iki nöral foramen kaudalde bir miktar daralmıştır. faset eklemlerde yer yer hipertrofik dejeneratif değişikler dikkati çekmiştir. spinal kord L1 vertebra korpus seviyesinde sonlanmakta olup,kord ve korda ait elemanlarda patalojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. paravertabral alanlar doğaldır. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM BEN BU AĞRILARDAN NASIL KURTULURUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Sevgili Ferhat,

İşin çok ağır. Belli ki tüm omurgaya yük biniyor. Bence ameliyat sınırına yakınsın ama LAZER RADYOFREKANS ile fıtıklarını biraz küçültebiliriz. Bu sayede omurga sağlığına dikkat ederek işlerini daha ağrısız yapabilirsin.

- / 01-01-1970 00:33

Sayın hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler ile beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Size güvenim sonsuz, siz bana belinizdeki kayma doğuştan ve ancak bunun ameliyat ile düzeltilebileceğini söylemiştiniz. Sizin hastanenizde ameliyat olmak istiyorum, mikrocerrahi ile mi olurum, ne kadar yatak süresi verilir , ne kadar ücret öderim? Şimdiden teşekkürler.
İnci Hanım, Size ameliyat kararı verdiğimiz zaman tüm detayları yüz yüze görüşürüz. Genelde bu ameliyatlar 1-1.5 saat sürüyor ve sinirlerde sıkışıklık için Mikrocerrahi uygulaması ardından cilt kesisi büyütülerek vidalar kayma olan yere tatbik edilir. İlk gün mobilize ettikten sonra ertesi gün taburcunuzu yapıyoruz. Hastanelerden SGK anlaşması olanlar kısmi farklar alıyorlar.

- / 01-01-1970 00:33

sitenize üyeliğimi gerçekleştirdim size başarılar dilerim selamlar
Çok sağolun. Devamında aktif bir web sayfası sizlerle olacaktır.

- / 01-01-1970 00:33

10.04.2009 tarihinde diyarbakır devlet hastanesinde bel kayması ve fıtığından ameliyat oldum. 10 güne kadar sancı ve ağrı şikayetlerim normal olduğunu sandım. ameliyatın üzerinden 22 gün geçmisine rağmen fark ettim ki ameliyattan önce basur şüphesi ediyordum. Ameliyattan bu yana makadamın doşarı çıkıyor ağrı var kanama yok benim hanımım baktı 2 3 fasulye üyüklüğünde apseler var. Ben mardin de oturuyorum doktorun sekreteri ile telefon görüşmesi yaptım beni görüştüremedi. Ancak şifaen gelmemizi istedi. Yalnız rahatsız olduğumdan dolayı gidemedim. Sizin mesaj tv deki programınızı izledim ve sıkıntımı size bildirmek istedim. Bu doğrultuda ne yapmam gerektiğini bize bildirirseniz seviniriz. Not : Yemek Oturma Pozisyununda sanki kayanın üzerine oturuyorum gibi.

Ahmet Bey,

Sizin mutlaka Genel Cerrahi  yada Proktoloji Uzmanına muayene olmanız gerekir.

Saygılarımla,