Sorularınız

-
01/01/70
Hocam ben annem için rahatsız ettim sizi, annem 62 yaşında son zamanlarda iyice artan bel ve bacak ağrıları var,ayağında uyuşmalar var ve son bir aydır arttı.daha önce gittiğimiz doktorlar ameliyat diyolar ama biraz korkuyor masajla tedavi yada fizik tedavi işe yaramazmı acaba diyor,ama b,z bu yöntemlere çok güvenemiyoruz, ilgilenirseniz çok sevinirim, Lomber MRG İncelemesinde, Lomber lordoz artmıştır, Torakolomber açıklığı sağa bakan skolyoz izlenmektedir, L4-L5düzeyinde grade 1 spondilolistezis mevcuttur, vertebra korpus köşelerinde,end-platelerinde faset eklemlerde dejenaretif değişiklikler mevcuttur, Tüm disklerinde dejenerasyon ile uyumlu olarak T2Akesitlerinde sinyal kaybı mevcuttur, L3-S1düzeylerinde eklem diski posterior konturu kanal yönüne doğru anular tarzda tasma görmekte olup,bilateral noral foramenler daralmış,anterior epidural yag mesafesi anterior bölümden ve iki sinir kökü kaudal bölümden hafif bası altındadır, L5 vertabra düzeyinde daha belirgin olmak üzere L4-L5 vertebra düzeyinde spinal kanal sinirda daralmıştır L5 vertebra düzeyinde spinal kanal çapı10mm olarak ölçülmüştür, her iki böbrekte kortikalkistler mevcuttur.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Annenize en kısa sürede ameliyat öneriyorum. Çünkü diğer tedavilerle zaman kaybı olacaktır. Gelin, ne gerekirse yapalım.
-
01/01/70
merhaba eşim 23 yaşında servikal spinal mr incelemesinde çıkan sonuç sagital planda 4 mm kesit kalınlıgında fse tekniği ile t1 agırlıklı sagital planda 4 mm kesit kalınlıgında fse tekniği ile t2 agırlıklı akisyal planda altta 3 mm kesit kalınlıgında fe teknıgı ile T2 sekasında yapılmıştır. servikal lardoz düzleşmiştir intervertebral eklem aralık genişlikleri tabiidir. vertebra korpus yükseklikleri korunmuştur. servikal disklerde dejenerasyona sekonder T2a incelemelerde sinyal kaybı mevcuttur. C3-4,C4-5,C5-6 ve C6-7 disklerinde ön subaraknoid mesafeyi daraltan minimal bulgıng izlenmiş olup spınal kort basısı saptanmamıştır. nöral foramen genişlikleri tabii olup nöral kökler serbestir. incelenen düzeylerde spınal kanal ap çapları fizyolojik sınırlardadır. servikal spinal kord molfoloji ve sinyal intensitesi normaldir. kranıoservikal bileşke dogaldır. paraveltebral yumaşak dokular tabii görünümdedir. Bu sonuca göre ne yapmamız gerektigini söylermisiniz teşekkürler.. iyi çalışmalar.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Bu durumda size Fizik Tedavi çok fayda sağlar.

Mutlaka evinize en yakın bir Fizik Tedavi merkezine başvurunuz.

-
01/01/70
sayın hocam öncelikle zor durumda olan insanlara bu şekilde yardımcı olduğunuz çok teşekkür ederim.sizden bilgi almak istediğim mesele annemin rahatsızlığı hakkında olacaktır.. annem 20 gündür bel ağrısı ve sol bacağında uyuşma şikayeti ile neredeyse günün 15 saatini yatarak geçirmektedir.bu ağrı ilk günler belinde idi ancak ileriki zamanlarda sol bacağına indi ve yürümekte zorluk çekmektedir. MR raporunu size yazsam yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olacağım.şehir dışında öğretmen olduğum için babam annem ile yakından ilgilenmekte bende stresli ve sıkıntılı günler geçirmekteyim. L4-5 diskpostreior konturunda konturunda geniş tabanlı santral protruzyon izlenmektedir.epidural mesafe oblitere dural sak ılımlı bas altındadır.bu düzeyde spinal kanal genişliği daralmıştır.kauda liflerine yakın komşuluk mevcuttur.bilateral nöral foraminalar inferiordan ılımlı daralmıştır.ancak belirgin sinir kök basısı mevcut değildir. L5-S1 diskinde geniş tabanlı santral kaudale doğru migrasyon gösteren ekstrüde disk ile uyumlu görünüm izlenmektedir.bilateral epidural resesler obliteredir. bilateral S1 sinir kökleri ile yakın komşuluk izlenmiştir.bilateral nöral foraminalar inferiordan ılımlı daralmıştır.ancak belirgin sinir kök basısı mevcut değildir. hocam yorumlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.ameliyata kesin gerek var mı olunmasının veya olunmasının riski çok mu..açık veya mikro cerrahi hangisini tavsiye dersiniz.sizle de irtibata geçebiliriz şimdiden çok teşekkür ediyorum hocam..
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Volkan Bey,

Annenize mutlaka Mikrocerrahi öneriyorum. Rapora göre bir parça kopmuş ve omurilik tehdit altında. Bu durumda Annenize ameliyat olmazsa diye bir seçenek sunmak anlamsız.

Gelin veya kendileri asistanımla irtibata geçip gelsinler, ne gerekirse yapalım.

-
01/01/70
hocam merhaba.. Radyolojik bulgular: Servikal lordoz düzleşmiştir. C3-4 seviyesinde intervertebral diskte posterior bulging ve dural kese ön bölümüne hafif indentasyon saptanmıştır. C4-5 seviyesinde intervertebral diskte sağ parasantral protrüzyon saptanmıştır. sağda C5 kök ventraline bası izlenmektedir. Bilateral nöral foramanler minimal daralmıştır. C5-6 seviyesinde intervertebral diskte posterior bulgung izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler daralmıştır. C6 köklere foraminal bası saptanmıştır. Servikal spinal kanal hafif daralmıştır. Dural kese ön bölümüne indenstasyon izlenmektedir. C6-7 seviyesinde intervertebral diskte sol ağırlıklı posterior bulging izlenmektedir Bilateral solda belirgin olmaz üzere nöral foramenler minimal daralmıştır. C7-T1 seviyesinde intervertebral diskte posterior bulging ve dural kese ön bölümüne hafif indentasyon izlenmektedir. Hocam çok ağrım var lütfen bunlar ne anlama geliyor ameliyata gerek varmıdır sizce size güveniyorum cevabınızı bekliyorum.. şimdiden teşekkürler.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Durumu maille özetlemişsiniz ama çok daha detay lazım. Rapor detaysız. Ben tüm filmlerinizi ve EMG-Sinir Testinizi görmeden yorum yapamam.
-
01/01/70
saygıdeğer onur hocam merhaba. aşağıda gönderdiğim, mr. raporumu yorumlamanızı istirham ederim. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. yusuf gürer. e-posta adresimede gönderebilirdeniz mutlu olurum. saygılarımla.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Yusuf Bey,

Herhangi bir rapor gelmedi. dr.onurkul@gmail.com adresine tekrar yollarmısınız?

-
01/01/70
HOCAM öncelikle iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.Benim size sormak istegim son günlerde internette rastladıgım bel fıtıgı tedavisinde oldukça iddalı bitkisel ilaç BOSWELLİA SERRATA hakkında ki düşüncelerinizi uzman gözüyle yorumlarınızı istiyorum.bu tip ürünlerin güvenilirligi konusunda bizi bilgilendirirseniz sevinirim.İYİ GÜNLER ALİ AYTEKİN.
-
01/01/70
hocam merhaba tekrar rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın.bana dinamik fonksiyonel röntgen çektirmemi söylediniz..bu çekim metodu trabzonda uygulanmaktamıdır..ben önümüzdeki hafta fizik tedavi merkezinde bel fıtığı teşhisiyle fizik tedaviye başlayacağım..başlamam beni daha kötü yaparmı ... dahamı iyi yapar .. hiç bir ilaç ne ağrıyı gideriyor, nede belimde her hangi bir iyileşme oluyor ,siz ne derseniz onu yapacağım hocam tek umudum artık sizsiniz ,beni kurtarın bu ağrılardan..buralarda var ise röntgen burda çektirip sonuçları size göndereyim....iyi günler kolay gelsin
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Tüm Türkiyede çekilebilecek bir film. Özelliği ise;

AYAKTA NORMAL RÖNTGEN CİHAZI İLE - ÖNE DOĞRU EĞİLEBİLDİĞİNİZ KADAR EĞİLİP YANDAN BEL OMURLARININ FİLMİ

- ARKAYA DOĞRU YAYLANARAK YANDAN BEL OMURLARININ FİLMİ.

Bu kadar basit.

-
01/01/70
Hocam merhabalar. Annem 46yaşında perthes hastası, 5yaşında kalçasından bir ameliyat geçirmiş ve şu son 3seneden beri yürüyemez haldeydi, gittiğimiz her doktor perthes hastalığı için ameliyat olması gerektiğini söylese de bir türlü ameliyat olmasına ikna edemedik. En son gittiğimiz doktor bize fıtık olduğunu söyledi ve fıtık ameliyatı oldu, kuyruk sokumundan başlayarak yukarı doğru yaklaşık 8-9cm büyüklüğünde dikiş izi bulunmakta. Geçirdiği ameliyat sonucu vücudunda emboli oluşmuş durumda, 6ay geçmesine rağmen hala nefes almakta güçlük çekmekte. Şu anda eskisinden daha kötü bi durumda, aşırı kilolarından ve fıtığından dolayı emekleyerek anca hareket edebiliyo. Aşırı ağrılardan dolayı ameliyatı yapan doktora gittiğimizde bize tekrar fıtık ameliyatı olması gerektiğini bildirdi. Fakat şu anda emboli ve bi takım farklı sorunlardan dolayı ameliyat olmak istemiyo. Çektirdiğimiz MR sonucu bize bu rapor verildi. Bu raporu ve yapmamız gerekeni detaylı olarak anlatırsanız müteşekkir olucam, şimdiden teşekkürler. T1-T2W ağırlıklı sagital, T2W ağırlıklı aksial kesitler elde olunmuştur. Lomber lordoz azalmıştır. L1-2, L2-3, L3-4 düzeyinde diskler dejeneredir.Diskte diffüz anuler bulging izlenmektedir. Ventral epidural yağ planları silinmiştir. Solda daha belirgin her iki lateral reses ve nöral foramen inferior proksimal kesimleri daralmıştır. Spinal kanal normal genişliktedir. L5-S1 düzeyinde geçirilmiş cerrahiye bağlı sağ laminektomi defekti mevcuttur. Bu düzeyde diskin sağ postero lateral geniş tabanlı nuks herniasyonu dikkati çekmektedir. Dural keseye ve özellikle sağ lateral resese şiddetli bası oluşmuştur. Diğer tüm seviyelerde disk posterior konturu, dural sak, nöral foramenler ve dorsal kök ganglionları normaldir. Spinal kanal genişliği normaldir. Kesitlere dahil paravertebral yumuşak doku sinyal invisiteleri normaldir. MR TANI: Lomber lordozda azalma L1-2, L2-3, L3-4 minör bulgingler L4-5 diffüz anuler bulging. L5-S1 geçirilmiş cerrahiye bağlı sağ laminektomi defekti. Bu düzeyde diskin sağ postero lateral geniş tabanlı nuks herniasyonu.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Annenize bu durumda EPİDURAL ANESTEZİ ile Mikrocerrahi öneririm.
-
01/01/70
hocam merhaba.çekilen boyun mrda çıkan sonuçları aşağıda belirttim.bilgi verirseniz çok sevinirim. -----intervertebral dikler dejenerasyon sekonder sinyal kaybı -----C4-5 posterior santral dar tabanlı protrüzyon;spinal korda minimal indentasyon ------C6-7 sağ paramadian dar tabanlı nonkompresif protrüzyon şimdiden çok teşekkür ederim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Sevgili Adaşım,

Bol bol yüzme ve egzersiz öneriyorum. Geçmiş olsun.

-
01/01/70
sayın hocam bu şekilde ilginiz için size tekrardan çok çok teşekkür ederim; annemin mr raporuna yorum yapmışsınız ve bir parçanın koptuğunu omuriliğin tehdit altında olduğunu söylemişsiniz. bu durum ciddi midir hocam 20 gündür bu ağrıları devam etmekte 1 2 hafta düşünme süremiz olursa sakıncası olur mu? kopan parça olarak sanırım kıkırdaklardan bahsediyorsunuz.tehikeli midir? mr çeken doktorumuz filmlere bakıp omurilik daralması da olduğunu belirtti.bel fıtığı geçse bile en fazla 5 sene içinde bu omur daralmasının tekrar ağrı yapacağını söyledi.platin çözüm olur mu bunun başka bir yöntemi yok mu acaba? hocam sizin yapacağınız ameliyat hakkında az da olsa bilgi verebilir misiniz?platin vida gibi kullanım olacak mı? gerçekten çok çok teşekkür ederim hocam inşallah en kısa zamanda irtibata geçebiliriz.. sonsuz saygılarımla...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Tüm sorularınızın cevabı sadece YÜZ YÜZE GÖRÜŞME sonrası verilebilir. Muayene etmeden ve sadece filmlerin raporunu görerek yorum yanlış olacaktır. Gelin, mikrocerrahi ile halledelim.

Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz