Sorularınız

-
01/01/70
Sayın Kulaksızoğlu, Tv de sizi izledim.Başarılarınızın devamını diliyorum.Bende yaklaşık 5 yıldır sol gözde hami faysal spazm var.Sırasu ile Nörolji uzm. daha sonra da 2 ayrı akupunturiste toplam 26 seans gittim azalır gibi oldu ama geçmedi.Sizin bu konuda çalışmalarınız var mı ya da sizin bildiğiniz çok yeni bir teknik var mı?Ne önerebilirsiniz? Teşekkürler.
-
01/01/70
İyi günler Onur bey; Boyun fıtığı hakkında bahsettiğiniz durumlar annemde görülmekte. Ayrıca mr sonuçlarında: "Fizyolojik servikal düzeyde lordoz düzleşmiştir.c4-c5 düzeyinde santral geniş tabanlı HNP izlenmektedir. Patolojik disk anteriordan dural kese ve korda bası yapmaktadır." denilmekte. Sizce boyun fıtığı ameliyatı acilen gerekli midir?Fizik tedavi uygulamamız zaman kaybı mıdır? Ayrıca emg sonuçlarında sağ elinde hafif, sol elinde ise orta derecede sinir sıkışması tespit edildi. Cerrahi müdahale gerekli midir? Ayıracağınız zaman için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Semiha Hanım,

Annenizin gerçekten ciddi boyun fıtığı var ama acilen ameliyat olması tartışılır. Ayrıca el-bilekte sinir sıkışması açısından orta ve ileri düzeyde olanlara ameliyat öneririm.

-
01/01/70
merhaba sayın hocam. ben 39 yaşında bir ev hanımıyım. boynumdan rahatsızım.sol kolumda ağrı ve güç kaybı var. Muayene oldugum 2 beyin cerrahı ameliyat dedi. Birisi fizik tedavi önerdi. fizik doktoru ise fiziğin riskli olduğunu söyledi.hocam size MRG sonucumu gönderiyorum.nolur bana yardımcı olun.bana tam olarak açıklama yapmıyorlar. kraoneservikal bileşke doğaldır. servikal lordos düzleşmiştir. vertebra korpuslarının yüksekliği ve sinyal şiddeti normaldir. vertebra korpusu artiküler platolarında osteofitler vardır. intervertebral diskinde dejenerasyona bağlı sinyal kaybı izlenmektedir. C3-4, C4-5,C5-6 VE C6-7 intervertebral disk seviyesinde ventral subaraknoid mesafe daralmıştır. C6-7 intervertebral diskinde osteofitlerin eşlik ettiği sol parasantral fokal protrüzyonu görülmüştür. bu seviyede spinal korda bası söz konusu olabilir. C5-6 intervertebral diskinde sağ parasantral fkal osteofitik protrüzyon görülmüştür. diğer intervertebral disklerin kenarları artiküler platolarındaki osteofitleri aşmamaktadır. spinal kanal ve intervertebral foramina normal genişliktedir. servikal spinal kordun çapı ve medüller sinyal insentisesi normaldir. prevertebral ve paravertebral alanlar doğaldır. durumum hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Merhabalar,

Bu rapora göre fıtık basısı fazla. Ameliyatsız çözüm zor gibi. Fakat yinede size sinir testi yapılarak tam basının varlığı saptanıp nokta atış problemli yer ortadan kaldırılmalı.

-
01/01/70
L4-5 DİSKİNDE DEJENERASYON,BULDİNG VE SANTRAL PROTRÜZYON. L5-S1 DÜZEYİNDE SAĞDA POSTOPERATİF DEĞİŞİKLİKLER.İNTERVERTEBRAL DİSKDE DEJENERASYON VE BULDİNG.REKÜRREN-REZİDÜEL DİSK HERNİASYON, YA DA KRİTİK SPİNAL KANAL-NÖRAL FORAMEN DARLIĞI SAPTANMIŞTIR. BENİ AYDINLATIRASINIZ VE SİZE NASIL ULAŞACAĞIMI BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.SAYGILARIMLA CENGİZ UZUN.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Cengiz Bey,

İçiniz rahat olsun, ameliyatınız ile ilgili tekrarlayan bir olay yok. Ağrı sızı varsa kasları güçlendirmelisiniz.

-
01/01/70
İyi günler Hocam,sorulara yanıt verdiğiniz için öncelikle teşekkürler...annemde bel kayması şikayeti var.lomber spinal mr incelemesi raporundaki yazılanlar:İntervertebral disklerde dejeneratif sinyal kaybı saptandı.Faset eklemlerde hipertrofi izlendi.L4-L5 diskinde dejeneratif sinyal kaybı,diffüz anüler bulging izlendi.Faset eklemler hipertorfiktir.L5 vertebra S1 vertebra üzerinde anteirora yer değiştirmiştir,posteiror elemanlarda spondilolizis defekti izlendi.Görünüm grade 1 spondiloliztezis ile uyumludur.Nöral foramenler daralmıştır psoudoherniasyon,sinir köklerine belirgin bası saptandı.Anterior spinal yağ planları kapalıdır.Vertebra korpus platolarında tip-2 dejenerasyon saptandı. S2 vertebra düzeyinde sol nöral foramen çıkışını daraltan 9mm çapında ,S1 vertebra düzeyinde 10mm çapında perinöral kist formasyonları saptandı.S1 vertebra lumbalizasyon göstermektedir.annemin ameliyat mı olması gerekiyor? teşekkürler...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Arzu Hanım,

Bu rapor doğrultusunda mutlaka ameliyat öneriyorum.

Saygılarımla,

-
01/01/70
Merhaba hocam, iki kez fizik tedavi doktoruna göründüm. Bir kez fizik tedavi aldım. Son olarak beyin cerrahisi uzmanı doktoruna çıktım. MR çekildim. Mr sonuçum 1. Lomber lordozda düzleşme 2. L3-L4 diskinde sol paramedian herniasyon, sol anterolateral epidural mesafede daralma, dural kese sol anterolateral yüzeyinde ve sol L4 spinal sinir kökünde kısmen bası 3. L4-L5 diskinde anüler fissüre sahip median protrüzyon, ön epidural mesafede daralma, dural kese ventral yüzeyinde kısmen bası Hocam acil ameliyat gerekir mi? Ağrı kesicilerle ne kadar devam edebilirim? Hocam şimdiden teşekkür ederim. Saygılar
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Sizin bu ağrılardan kurtulmanız için ağrı kesici almanız çokda geçerli bir yöntem değil. Sizin bu rapora göre mutlaka ameliyat olmanız gerekir.

 

-
01/01/70
Merhaba Hocam, 2003 yılında T10 brust fraktürün den 4 seviyeli fizyon ameliyetlısıyım. 2 yıl önce bir trafik kazası geçirdim iki vida da kopma meydana geldi fakat korozyona uğradığı için müdehale edilmedi.o günden beri kifos um belirgin bir şekilde arttı.Platin şu anda bir vazife gormuyormuş platini aldırayım mı.? yada Kifoz un daha kötüleşmemesi için bir cerrahi müdehale gerekli midir.Haftada 3-4 gün düzenli olarak yüzmeye başladım.Hocam bana ne önerirsiniz..Mr Sonucunu aşağıya yazıyorum.Yardımınız için şimdiden minnetarım. İnceme Tekniği: 5mm T1A SE sagital, 5mm aksiyel, 5mm T2A SE sagital, 5mm GRE aksiyel kesitler alınmıştır. Bulgular: Torakal kifoz artmıştır. T10 vertebrada kompresyona sekonder orta kısımda yaklaşık 20-30 oranında yükseklik kaybı mevcuttur.Akut proçes lehine sinyal artışı saptanmadı. T8 ve T11 vertebraları arasında belateral pediküller düzeyinde fiksatörlere ait görünüm mevcuttur.Fiksatörlere bağlı yaygın artefaktlar mevcuttur. Bu düzeylerde posterior elemanlarda defekt islenmektedir. Torakal intervertebral disk tekal sac ilişkisi tabii olup nöral foremenler açıktır.Disk sinyal intensiteleri doğaldır.Sinir köklerine belirgin bası sağtanmadı. Sonuç: T10 vertebrada kompresyona sekonder orta kısımda yaklaşık 20-30 oranında yükseklik kaybı (Akut proçes leğine artışı saptanmadı). Yaş 29, Kilo 76, Boy 1.75
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Özer Bey,

şanssızlık yakanızı pek bırakmamış gibi. Moralinizi bozmayın ve bol bol yüzme, egzersiz ve yürüyüş (Dik olarak) öneririm. Kırılan vidalar afonksiyone ise hiç dokunmaya gerek yok ama kifoz artarsa ameliyat öneririm.

-
01/01/70
Merhaba Doktor Bey, 32 yaşındayım, bugün MR sonuçlarımı aldım, doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi fakat istersem öncesinde fizik tedavi tavsiye etti, sizin tavsiyeniz nasıl olur? MR sonucu: L4-5 ve L5-S1 aralıklarında dejeneratif disk ve kemik değişiklikleri, L4-5 aralığında sol santolateral disk herniasyonu, lateral reseste sinir basısı, L5_S1 aralığında sol ağırlıklı posterosantral disk protüzyonu, lateral resese hafif bası Bacağımda ağrı veya parmaklarımda uyuşma yok, teşekkür ederim
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Neslihan Hanım,

Bu rapora göre acil bir ameliyat gerektiren durum yok ama santral yani ortadan basan fıtıklarda belde oynama veya kayma olasılığı fazla olduğundan size dinamik-fonksiyonel grafi çektirerek karar vermek gerekir.

-
01/01/70
SLM HOCAM BEN KIRŞEHİRDEN HÜLYA YALÇIN.ANNEM 12YIL ÖNCE BEL FITIĞINDAN AMELİYAT OLDU.1 YILDIR BELİ AĞRIMAYA BAŞLADI.DR A GİTTİ AMELİYAT OLAN BÖLGE KİREÇLENME YAPMIŞ DEDİLER. BUNUN ÇARESİ YOK BÖYLE DEVAM EDECEKSİN DEDİLER.BUNUN BAŞKA ÇARESİ YOKMU YAPILACAK BİR TEDAVİ YÖNTEMİ VARSA SİZİNLE GÖZÜŞMEK İSTİYORUZ. İYİ GÜNLER.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Hülya Hanım,

Sizin annenizin belinde kireçlenmeye bağlı ağrılarının devam etmesi kader değil. Mikrodekompresyon yapılma şansını kullanmasını ve hayat konforunu tekrar kazanmasını sağlayabiliriz.

-
01/01/70
iyi günler ben Hanife 39 yaşınayım benim L4-5 de fıtık var 2 yıl önce lazerle ameliyat oldum ama ağrılarım yine başladı çok şiddetli ayağımda ağrı yapıyor fıtık yine çıktı ayrıca boynumda da fıtık var ne yapmam gerek?
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Sizin lazer diye yapılan müdehaleyi bilemiyorum ama mutlaka yeni MR filmleri çektirip değerlendirmek lazım.

Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz