Sorularınız

-
01/01/70
sayın Dr. bey benim şikayetlerim, iskelet ağrılarım ayağımın üzerinden ellerimin üzerine kadar bütün vücüdum boynum kollarım ağrılar ve ellerimde şişlikler oluyor kasılıp gerilmeler oluyo ağrılarla birlikte, bel fıtığı başlangıcı olduğu, sinirlerimin zayıfladığı söylenildi eklem romatizması olduğu söylenildi. tahliller yapıldı. film çekildi, tedavi gördüm ama bir fayda göremedim. bunlar ne olabilir? niye ben gördüğüm tedavilerden sonuç alamıyorum? ağrılarım hep devam ediyor. ellerim bazen tutmuyor. düşürüp kırabiliyorum. ne yapmalıyım?
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Züleyha Hanım,

Sizi iyi bir muayene etmek lazım. Müphem şikayetleri olan kişilerin hastalıkları ile ilgili tanı koymak zordur. Her şeyden şüphelenilir ama bir çok testin ve tahlilin yapılması sabır zorlayıcıdır.

-
01/01/70
Sayın Dr. Onur Bey. Elinize ulaşmadığını düşünerek mesajımı 2. kez gönderiyorum. Sorunumuzu anlatmadan önce size ve çalışma arkadaşlarınıza çok teşekkür ederiz. Daha önce tv5 proğramında size telefonla ulaştım. Kısaca eşimin rahatsızlığından tekrar bahsedeyim. Eşimin sol kolundan sol ayağına kadar uzanan sürekli devam eden ( çalıştığında ağrısı ve uyuşması artan, geceleri uyutmayan, çalışırken çabuk yorulan) bir ağrı ve uyuşmadan dolayı Çorum Elit Park Hastanesi Beyin Cerrahı Uzmanına gittik. Yapılan muayene ve çekilen MR sonucu bel ve boyun düzleşmesi teşhisi konuldu. Hatta oklava yutmuşa benziyorsun diyerek espiri de yaptı. Tedavi için ---------50 mg ( 1x1) ve -------- 1 mg ( 1x 0,5) isimli ilaçlar verildi. Eşimin tereddütü üzerine sizin değerli bilginize tv5 aracılığı ile başvurdum. Siz de doktorumuzu tebrik ederek ilaçları kullanmaya başlamamız gerektiğini söylediniz. Eşim ilaçları düzenli kullanıyor. Verilen egzersizleri yapıyor. Önemli ölçüde bir rahatlama oldu. Doktorumuz bu rahasızlığımızın kesin çaresi olmadığını, bu ağrılarla yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini söyledi. Bu ilaçları 6 ay kullanması gerektiğini söyledi. İlaçlar bittikten sonra rahatsızlığın ilerlemesi devam edecek mi? Gerçekten bu rahatsızlığın kesin bir tedavi yöntemi yok mu ? Bu ilaçlar bağımlılık yapar mı? Zaman ayırır cevap verirseniz çok minettar kalacağız. Saygı ve muhabbetimizle ALLAH A EMANET OLUN.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Eşinizin bu tedavi ile rahatlaması gayet güzel. Fakat bu tedavi kalıcı değil ama rahatladıktan sonra tavsiyelerle devam etmesi gerekir. Ayrıca yüzme çok iyi gelir.

Dr.Onur

-
01/01/70
Merhabalar Sayın Kulaksızoğlu annemle ilgili bi rahatsızlığı iletmek istiyorum. bundan bir süre önce boyun ağrıları yüzünden doktora gitti annem ve çeşitli tahliller yapıldı. boyun fitığı teşhisi konuldu. tahlil sonuçlarını size aynen aktarıyorum: servikal intrvertebral disklerde dejenerasyon servikal spinal stenoz c3-4, c4-5, c5-6 düzeylerinde geniş tabanlı diffüz anüler taşma hocam boyun fitığı bu analiz sonuçlarına göre hangi aşamada? Sonuçlara göre operasyon gerekli midir? Operasyonda hangi riskler bulunmaktadır?
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Yusuf Bey,

Sizin Annenizin bu sonuçlarına göre ameliyat kararı vermek yanlış. İyi bir muayene etmek ve detaylı muayene etmek lazım.

-
01/01/70
merhabalar hocam; benim sorum annemin rahatsızlığıyla ilgili. bel-fıtığı teşhisi kondu. şu an agrılarından duramıyor. ancak ameliyat olmaya her hastanız gibi korkuyor. ben bir de size danışalım istedim. size son sonuçları gönderiyorum. L1 ve S1 vertebra korpuslarında hemanjiomlar mevcuttur. Alt lumbal disklerde sinyal intensitesi dejenerasyona sekonder azalmıştır. T12-L1 düzeyinde posterior santral minimal disk protrüzyonu mevcuttur. L3-4 düzeyinde sol parasantral-foraminal solda nöral foramende daralmaya neden olan disk protrüzyonu mevcuttur. L4-5 düzeyinde diffüz bulgig ile birlikte posterior santral disk protrüzyonu izlenmiş olup bilateral nöral foramenler inferior resesleri kesiminde darlmış görünümündedir. L5-S1 düzeyinde diffüz disk bulgingi izlenmiş olup bilateral nöral foramenler inferior resesleri kesiminde daralmış görünümündedir. hocam bunlar koyu yazılan yerlerdi. şimdiden çok teşekkür ederim...Başarılar....
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Semanur Hanım,

Bu sonuçları okuyarak annenize bir ameliyat kararı vermek yanlış olur.

Mutlaka iyi bir muayene şart. Annenize bu MRlar dışında EMG-Sinir testi de çektirmek gerekir.

Saygılarımla,

-
01/01/70
İİ GÜNLER HOCAM.SERVİKAL LORDOZ DÜZLEŞMİŞTİR. C3-4 DÜZEYİNDE SAĞ PARASANTRAL DİSK PROTRÜZYONU MEVCUTTUR.SUBARAKNOİD MESAFE OBLİTEREDİR.C4-5,5-6 DÜZEYİNDE DİSK POSTERİORUNDA SUBARAKNOİD MESAFEYİ KIZMEN OBLİTERE EDEN DİSKAL KABARIKLIK İZLENDİ.BU BENİM MR SONUCUM. ŞİDDETLİ BAŞ AĞRIM VAR.OMUZLARIMDA AĞRIM FAZLA.NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖLERSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selamlar,

Bu rapora göre size mikrodiskektomi gerekli.

Saygılarımla,

-
01/01/70
DOKTOR BEY HAYIRLI GÜNLER BABAMIN SOL BALDIRINDA BİR AĞRI VAR AMA SEBEBİNİ TESBİT EDEMEDİK DOKTORLAR NEDEN KAYNAKLANDIĞINI BULAMADILLAR EN SON OLARAK FASET TEŞHİSİ KONDU MR SONUÇLARINDA HAFİF BİR FITIK OLDUĞU SAPTANDI AMA BALDIRINDAKİ AĞRI DURMADI VE AYRICA FİZİK ORTAPEDİ BEYİNCERRAHİ BÖLÜMLERİNDE TEDAVİ OLDU AMA FAYDASINI GÖRMEDİ AĞRI KESİCİLER FAYDA ETMİYOR BU ARALAR NÖROLOJİYE GİDECEK SİZ NE ÖNERİRSİNİZ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM İYİ ÇALIŞMALAR
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Merhabalar,

Babanıza mutlaka EMG-Sinir testi gerekir. Ayrıca faset saptandı ise iğne ile geçer.

Saygılarımla,

-
01/01/70
merhaba sn. dr. onur bey rahatsızlığım boyun ağrısı akabinde baş ağrısı ardından kolumdaki ek yerlerinde kitlelerde uyuşma ve parmaklarımda şişmeler beliriyo. film çekildim fakat tedavi olduğum doktorların teşhisi sonucu ancak parmaklarım açılmaz duruma geldikten sonra ameliyatın çözüm olduğunu ısrarla söylüyorlar . programınızı sürekli takip ediyorum.film sonucu(Cs-6,Cg-7 aralıkları daralmış.köşelerinde osteafitler mevcuttur) anlatabildiğim kadarıyla sizce bu sonuçlara göre tedavi için nasıl bir yol izlemeliyim;ilaçla tedavi mi? yoksa doğrudan ameliyatlıkmı cvplarsanız sevinirim iyiçalışmalar dilerim...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Ferhat Bey,

Sizin bu raporlarınıza göre hemen ameliyat demek yanlış olur.

Mutlaka iyi birmuayene gerekir.

-
01/01/70
İİ GÜNLER HOCAM BENİM MRG SONUCUM.L4-L5 BULGİNG,L5-S1 SANTRAL PROTRÜZYON.SOL AYAĞIMDA ŞİDDETLİ AĞRI VE YANMA OLUYOR.ACABA BANA NE ÖNERİRSİNİZ.ŞU ANDA İLAÇ TEDAVİSİ GÖRÜORUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Merhabalar Gizem Hanım,

Mutlaka EMG-Sinir testi gerekir. Yanma ve ağrıyı bu rapora göre açıklamak zor.

-
01/01/70
BUNLARI ANNEM İÇİN YAZIYORUM. ANNEM 42 YAŞINDA 10 YILDIR BEL FITIĞI BULUNMAKTADIR.1999 DA L3-S1 DİSK BT İNCELEMESİNDE L3-4 DİSK MESAFESİNDE FORAMİNAL PROTRÜZYON MEVCUT OLUP SOL NÖRAL FORAMINA DARALMIŞTIR. L4-5 DİSK MESAFESİNDE DİSK BULGİNG, POSTERİORSANTRAL MİNİMAL PROTRÜZYON MEVCUT OLUP TEKAL SAKA İNDENTASYON İZLENMEKTEDİR. L5-S1 DİSK MESAFESİNDE POSTERİOR SANTRAL VE SOL POSTEROLATERAL DİSK HERNİASYONU MEVCUT OLUP BİLATERAL S1 SİNİR KÖKÜ VE TEKAL SAK BASILIDIR. 1999 DAKİ YAZDIĞIM RAPOR SONUCUNDA ANNEME AMELİYAT OLMASINI SÖYLEMİŞLERDİ. 1999 DAN SONRA ARALIKLARLA EMAR ÇEKİNDİ EN SON OLARAK ÇEKİNDİĞİ RAPORUDA YAZIYORUM 2009 YILI LOMBER MR İNCELEMESİ İNTERVERTEBRAL DİSK MESAFELERİ NORMAL OLUP YER YER FARKLI DERECELERDE DEJENARASYONA SEKONDER SİNAL KAYIBLARI MEVCUTTUR. L4-5 İNTERVERTEBRAL DİSK DÜZEYİNDE ANÜLER FİSSÜRÜN VE PERİFERAL DİSK KABARIKLILIĞININ EŞLİK ETTİĞİ POSTEROSANTRAL KÜÇÜK DİSK PROTRÜZYONU İZLENMİŞ OLUP ÖN EPİDURAL YAĞ MESAFESİ OBLİTERE GÖRÜNÜMÜNDEDİR. TEKAL SAK HAFİF BASILANMIŞTIR. L5-S1 İNTEVERTEBRAL DİSK DÜZEYİNDE ANÜLER FİSSÜRÜN VE PERİFERAL DİSK KABARIKLILIĞININ EŞLİK ETTİĞİ SOL PARASANTRAL DİSK PROTRÜZYONU İZLENMİŞTİR.BU DÜZEYLERDE NÖRAL FORAMENLER AÇIKTIR. SPRİNAL KORD L2 DÜZEYİNDE SONLANMAKTADIR. KONUS MEDULLARİS İNTENSİTESİ HOMOJENDİR. PARAVERTABRAL ALANLAR DOĞALDIR. BEYİN CERRAHİ BÖLÜMÜNE GİTTİĞİNDE FİZİK TEDAVİYE GÖNDERİYOLAR FİZİK TEDAVİ BURDA Bİ İŞİNİZ YOK DEYİP BEYİN CERRAHİYE GÖNDERİYOR. 1 GÜN HASTAHANEDE YATIP FİZİK TEDAVİ GÖRDÜ. ÖNCELERDE 1 SENEDE BİR TUTULAN BELİ YAKIN ZAMANLARDA 15 GÜN -1 AYDA BİR YAKALANIY YATTIĞINDA ELİNİ DAHİ KIPIRDATAMIYOR.SEDYEYLE HASTAHANEYE KALDIRIYORUZ BİR İĞNE YAPIP GÖNDERİYORLAR.KULLANDIĞI İĞNELER MİSKURİL FELOX KULLANIYOR. ANNEME NE ÖNERİYORSUNUZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Mehmet Bey,

Annenizin bu sonuçlarını görmem lazım. Açıklayamadığım bir nokta 10 yıl önce yazılan rapordaki fıtıklardan yeni MR filminin haberi yok. Raporlar detaysız olabilir.

-
01/01/70
2 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldum 2 yıl geçmesine rağmen şikayetlerim devam ediyor. doktora gittim bel fıtığının tekrarlandıgını söyledi. tekrar ameliyat önerdi.o doktor mr a bakarak suanda gitti bir başka doktora gittim. MR ları gösterdim bişey anlamadığını söyledi ilaçlı mr çektirdi. ordanda hiçbirşey anlamadı. ama raporlarda fıtığın tekrarladıgını yazıyor. beni yatırıp belden iğne ilaç verip tomografi çektirecek.değerlendirecek ve gerekirse ameliyat yapacağım dedi.ne yapmam lazım?beni aydınlatırsanız çok sevinirim tv 5 den sizi seyrediyorum.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;

Selim Bey,

 Sizin mutlaka filmlerinizi görmem gerekir. Ayrıca bu şikayetlerinizin ameliyat sonrası hiç görmediğimiz bulgular olması sebebiyle endişe verici.

Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz