Sorularınız

-
01/01/70
merhaba onur bey, size mr sonucumu yazıyorum.Henüz tanı konmadı. yardımcı olursanız çok sevinirim.L1-L2 diskinde santral protrüzyon ve anterior epidural mesafede daralma.L3-L4 diskinde minimal protrüzyonla epidural mesafede obliterasyon .L4-L5 diskinde santral dejeneratif protrüzyonla durada bası.L5-S1 diskinde dejenerasyon,santral herni,anterior epidural mesafede obliterasyon ve her iki S1 köküne anteriordan indentasyon .ok teşekkür edrim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selam, Sizin MR sonucuna göre tanınız konulmuş gibi gözüküyor. Yani siz bel fıtığı hastası oluyorsunuz. Fakat her bel fıtığı olan ameliyatlık olmadığını söylemek isterim. Sizin İyi bir muayene sonrası filmlerinizi değerlendirmek gerekir ki net bir tedavi planı çizebileyim. Saygılarımla,
-
01/01/70
hocam cvp werdıgınız ıcın tesekkur ederım ben istanbula geldım sıze ulasamadım. bel kaymamada platin takılacagını soyledı bı doktor maliyetı cok yuksekti eşim öğretmen özel hastanelerde amelyatın maliyeti ne kadar tutar? ben size amelyat olmak istiyorum bu amelyatın maliyetini düşünüyorum...bizi bililendirdiğiniz için çok teşekkur ederım...........
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Bana ulaşamadığınıza çok üzüldüm. Benim telefonum devamlı açık ve 2 asistanım 09:00-21:00 saatleri arasında telefonları açık ve bana hemen ulaşırlar. 0 535 245 45 22 veya 0 535 656 56 05 nolu telefonlar. Benim kurum anlaşmam var ve kısmi farklar söz konusu.
-
01/01/70
saygı değer hocam 1 yıldır ameliyat oldum 10 platin takıldı fakat halen ağrılarım var. kontrole gittim film çekildim platinler normal dendi ama halen ağrım nedeni ne olabilir. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Sizin ameliyat ile ilgili detaylı rapora ve filmlere ihtiyacım var. Platin yani titanyum vida takılan hastalarda ağrılar belde olduğunda açı farkı, germe ile ilgili veya kaslarda olabilir. Eğer ağrı bacakta olduğunda işler değişir ve çok daha detaylı filmler, sinir testleri ....görmek gerekir.
-
01/01/70
slm hocam ben 2 yıl önce bir kaza sonucu omurilik yaralanması sonucu ameliyet oldum t10,11,12 de kırılma oldugu için platin koyuldu o gunden itibaren t10 seviyesinde parapleji hatayım. size şunu sormak istiyorum ben ve benim gibiler için ayağa kalmanın zor oldugunu biliyorum ancak kök hüçre için orda burda yazılar cıkıyor artık engelli kalmayacak kök hüçre engelleri ortadan kaldıracak diye ama hala bi olumlu sonuç çıkmadı. sizden istedğim beni bu kök hüçre hakkında bilgilendirmeniz. şimdiden teşekkür edrim.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Bu mailde belirttiğinizi tedavi şekli maalesef insan deneyleri olarak bilimsel platformda yerini almamış, hayvan deneylerinde bile henüz iyi bir ilerleme kaydedilmemiştir. Saygılarımla,
-
01/01/70
Merhaba Onur Bey, Ben 02.02 tarihinde vida ameliyatı yaptığınız Nadihan Alemdar.Telefonla size ulaşmam hiç sorun olmuyor ama çok yoğun olduğunuzu bildiğim için bu kez de buradan ulaşmak istedim. 03.02.2009 sabahı hastaneden çıkıp (2 saat hafif yatık-oturur pozisyonda yolculuktan sonra) eve gelmem, 2 kat merdiven çıkıp yatağıma uzanmam dahil hiç zorluk yaşamadım.Ameliyatın ikinci gününden beri her ihtiyacımı zorlanmadan kendim görüyorum, hatta ziyaretime gelen bazı yakınlarım beni evin içinde hızlı hızlı turlarken görünce ameliyatımı bile ciddiye almadılar :) Şimdi size birkaç sorum olacak; Otururken olan hafif ağrımın dışında ağrım olmadığı için verdiğiniz ağrı kesiciyi kullanmama gerek var mı? Dediğiniz tarihte değilde ay sonunda kontrole gelebileceğim için bu süre içinde yapmam gereken herhangi bir egzersiz var mı?(Şu anda hiç zorlamıyorum,hiç eğilmiyorum periyodik olarak; yatıyorum,sert sandalyede oturuyorum ve evde hızlıca yürüyorum) Dışarı ne zaman çıkabilirim,ne kadar yürüyebilirim? SİZE TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM, Başarınızın yanında en önemli farkınız olan GÜLERYÜZÜNÜZ ve CANAYAKINLIĞINIZdan faydalanmayı Allah tüm hastalara nasip etsin...
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Bu güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. Ameliyat sonrası yaşadıklarınız bir süpriz olmasada sizin çok ciddi korkularınız ve negatif senaryolu beklentilerinizin hiçbiri olmadığını kanıtlamanın gururu ve huzuru içerisindeyim. Ağrı kesicinin ödem çözücü etkisinden yaralanmak ve hareketlerinizi kısıtlamak için ilacınızı bir kür daha kullanmanızı öneririm. Lütfen ameliyat olduğunuzu unutun ve normal hayata dönün, Saygılarımla,
-
01/01/70
doktor bey benim sorum 13 yaşındaki kızımı kamburluk vardiye doktora gütürdüm dokrorun muayenesi ve filmlerle klippel- feil sendromu?teşhis konuldu servikol 1-2 füzyon lonber skolyoz (15derece) eşim asker olduğu için istanbul gata asker hastanesine sevki yapıldı pazartesi gidecegiz kızımın doğuştan bir böbreği yok bununla bir ilgisi ola bilirmi sizi televizyondan seyrettim internet adesinizi aldım bizi bilgilendirirseniz cok seviniriz tedavi yöntemleri hakkında. Güler yüzünüz hiç solmasın saygılarla.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin kızınızın skolyozunun derecesi oldukça düşük. Bu derecedeki eğrilikler egzersiz ve yüzme ile düzelir. Fakat önce kızınızın bel Mr filmine bakmak ve gerginlik olup olmadığına bakmak önemli. Yani Tethered Cord Sendromu ekarte edilmeli.
-
01/01/70
Hocam merhabalar. Benim belimde sinir sıkışması var. Belimden MR çektirdim sinir sıkışması olduğunu ve şuanda ameliyat düşünmediğini doktorum söyledi. Beni fizik tedaviye gönderdi. Fizik doktoru da aynı şekilde ameliyatlık bir şey olmadığı ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi ve şu ilaçları verdi "Sulidin jel 30 g." "Muskazon" "Lodine 300 mg" . Bu ilaçları iki seans kullanıp tekrar bana MR filminle bana gelmem gerektiğini söyledi. Şuanda ilaçların ilk seansını kullanıyorum ama ağrılarım devam ediyor. Bu arada da sol kasığımdada sancı oluştu. Belimle alakalı olabilir mi? Ameliyata şuan için gerek var mıdır? Bir de sizin kliniğinizde sigortalı hastalarda faydalanabiliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. Mustafa GÜNEYSU
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin sinir sıkışmanız varsa ve ileri düzeyde ise Fizik tedavi asla iyi gelmeyecektir. MR filmlerinizi görmek ve darlık derecesini ölçmek tabi iyide bir muayene etmek size net bir sonuç çıkartacaktır. Benim SGK anlaşmam var ve kısmi farklarla ameliyatlarınızı yapabiliyorum.
-
01/01/70
HAYIRLI AKŞAMLAR DOKTOR BEY Ben İsmail H. ATASOY ANNEMİN BEL FITIĞI OLUP MR RAPORUNU AŞAĞIDA YAZIYORUM SONUÇ -Lomber spondiloz ,dejeneratif diskopati -L2-3 diski bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır -L1-2 diski snatral protrüzyon göstermekte olup dural kesye bası yapmaktadır -L3-4 diski bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır -L4-5 diski sağ ağırlıklı geniş tabanlı santral protrüzyon göstermekte olup dural kesye bası yapmakta ve her iki forameni daraltmaktadır -L5-S1 diski sağ posterolateral-foraminal heniasyon göstermekte olup dural keseye ve foramende sağ L5 köküne bası yapmaktadır -Açıklığa sola bakan minimal dejeneratif skolyoz mevcuttur Annemin sağ bacağı uyuşmakta olup çok ağrımaktadır. Ne yapmamız gerektiğini söylerseniz memnun oluruz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
İsmail Bey, Annenizin MR sonuçlarına göre 3-4 tane fıtık var ve omurilik bası altında. Ayrıca skolyoz dediğimiz belde eğrilikde var. Sağ topuğa giden siniri  küçük tünelde sıkıştıran fıtığının acısı oldukça fazla olsa gerek. İyi bir muayene ile değerlendirme sonrası ameliyat.
-
01/01/70
Sayın hocam 12.01.2009da çektirdiğim MR sonucumu gönderiyorum.51 yaşındayım. Lomber lordozda düzleşme ve aksta açıklığı sağa doğru minimal skolyoze görünüm izlenmektedir. Lomber vertebrakarın korpus yükseklikleri ve medülla sinyal intensiteleri normaldir. Spinal kord L1-L2 düzeyinde sonlanmaktadır. Lomber spinal kanal genişliği ve kauda ekuina lifleri normal görünümdedir. Lomber intervertebral disklerde dejenorasyona sekonder sinyal kaybı mevcuttur. L1-L2 ve L2-L3 intervertebral disk yükseklikleri normaldir.Disk arka konturları normal sınırlardadır.Tekal sak ve rootlar serbest,nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır. L3-L4 intervertebral disk yüksekliği normaldir.Diskinde hafif bulging dikkati çekmektedir.Tekal sak ve rootlar serbest,nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır. L4-L5 intervertebral disk yüksekliği minimal azalmıştır.Diskinde bulging ve sol parasantral hafif protrüzyon izlenmektedir.Solda belirgin her iki lateral reseslerde daralma ve sol L5 sinir kökü orifisi düzeyine indentasyon dikkati çekmektedir.Nöral foramen genişlikleri normal sınırlardadır. L5-S1 intervertebral disk yüksekliği normaldir.Diskinde hafif bulging dikkati çekmektedir.Tekal sak ve rootlar serbest,nöral foramen genşlikleri normal sınırlardadır. Sayın hocam, bu rapora göre benim mutlaka ameliyat olmam gerekirmi?Sol kalçam ve ayağımda batma ve ağrılar devam etmektedir.Beş on dakikadan sonra ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çekiyorum.Teşekkür ederim.Adem DUYAR-ZONGULDAK
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Adem Bey, Bu rapora göre çok detay var ama sizin ameliyat olmanızı gerektiren ciddi fıtık basıları yazmıyor. Sizin yol yürme güçlüğü çekmeniz bel fıtığından ziyade bel-omurga darlığı olabilir. Filmleri mutlaka görmem gerekir.
-
01/01/70
Sayın hocam, tv de sizi izleyip çok etkilendim.Sevgi dolu halinizden dolayı tebrik ediyorum.Ankarada yaşıyorum en kısa zamanda ziyaretinize gelip muayene olmayı arzu ediyorum.Ben iki yıl önce Sn --------------------nun gerçekleştirdiği ameliyatla boyun fıtıgı ameliyatı oldum genel durumum iyi olmasına rağmen belirli dönemlerde özellikle sol kolumda (ameliyat öncesi sol kolda güç kaybı meydana gelmişti)uyuşma ile uyanıyorum kolum tahta gibi tamamen hissiz olduğu için diger el yardımı ile ovalıyorum bir süre sonra karıncalanma meydana geliyor bir süre sonra normale dönüyorum.Bu durumumu ameliyatımı yapan hocama sorduğumda çok önemsenecek bir şey değil dedi. Benim size esas sormak istediğim konu 1977 yılından beri geçirdiğim ve bu güne kadar taşıdığım bel fıtığım var bütün doktorlar ameliyatlıkolmadığını fizik tedavi ve ekzersiz le düzelrbileceğini söylemelerine rağmen her sene beni birkaç defa yoklıyan ağrılarla yaşamımı sürdürüyorum üç ay önce glokomisin 1500 tablet almaya başladım şimdilik faydasını gördüm diyebilirim ayrıca üç ayda bir 10 seanslık tai masajı alıyorum masaj ın zararı varmı özellikle bunu cevabını alabilirsem mutlu olurum ay sononda bangkok a gidecen(ben Rahatlık Hissediyorum)Değerli zamanınızı aldım Teşekkürler.
Op. Dr. Onur KULAKSIZOĞLU' nun cevabı;
Selamlar, Sizin ilk önce boyun probleminizin durumu önemli. Yeni bir MR filmi ve EMG-Sinir testi gerekli. Sizin anlattığınız koldaki kuvvet kaybı çokda normal değil. Bel problemleriniz için masaj olayı hakkında net bir bilgi veremem. Ancak sizin muayeneniz ve filmlerinizin değerlendirilmesi sonrası tedavi planı çizilmesi doğru olur. Saygılarımla,
Adınız ve Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Doğrulama Resmi
Güvenlik Kodunu Giriniz